Ondanks de veelbelovende naam « Zeeland – Champagne-Ardennes » is GR 122 – zeker in België – een niet zo bekende lange-afstandwandelroute. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met het weinig spectaculaire verloop ervan op Belgisch grondgebied.

GR 122 vertrekt in het Nederlandse Hulst en doorkruist België via de provincies Oost-Vlaanderen en Hainaut. Het traject volgt daarbij in ruwe lijnen de Scheldevallei tussen de Nederlandse en de Franse grens. Bij Tournai wordt België verlaten en loopt de route in zuidoostelijke richting verder door Frankrijk, daarbij min of meer de Belgische grens volgend. Het traject eindigt in de franse Champagne-Ardennes streek waar aangesloten wordt op de GR 12 route.

Het Belgische deel tussen Hulst en de Kluisberg wordt beschreven in een nederlandstalige topogids. Van de Kluisberg tot de Franse grens neemt een franstalige topogids het over. We informeerden ons nog niet over het bestaan van publicaties die het Franse deel beschrijven, maar de route is alleszins ingetekend op de franse IGN kaarten.